Veel gestelde vragen

Algemeen (4)

Het is belangrijk om de aanleiding of oorzaak van probleemgedrag te achterhalen. Neem contact met ons op voor overleg. Na een uitgebreide intake krijg je van ons een deskundig advies.

Ja. Wanneer trainen voor een specifiek probleem niet binnen een groepssetting past, of niet wenselijk is, biedt de mogelijkheid tot individuele begeleiding een uitstekend alternatief. Als nodig kan 1-op-1 begeleiding ook op locatie plaatsvinden.

Alle cursuspakketten zijn 12 weken geldig. Mocht je een keer niet kunnen dan kan je binnen de termijn van 12 weken van je cursus de gemiste les(sen) in overleg inhalen. Afzeggen minimaal 24 uur van te voren. Gebeurt dit niet dan vervalt het recht op inhalen.

Ja. Als je met meerdere honden, wonende op hetzelfde adres, of met dezelfde hond meerdere cursussen in de week volgt, dan krijg je 10% korting op de tweede cursus.

Cursussen (7)

Bij Hondenclub het Warme Hart kan elke combinatie, ongeacht wat voor soort hond het is, meedoen aan de cursus behendigheid. Mits het de gezondheid van de hond niet schaadt.

De cursus kost veel fysieke inspanning van de hond. Daarom mag je pas met deze sport beginnen op het moment dat de hond volgroeid is en al zijn spieren en pezen goed ontwikkeld zijn. Dit betekent voor de kleinere hondjes dat ze minimaal één jaar oud moeten zijn, en voor de grotere honden anderhalf tot soms wel twee jaar. 

Zodra je pup zijn tweede enting heeft gehad en eerst een week bij jou thuis heeft kunnen aarden ben je welkom in de les. Meestal is de pup dan 9 á 10 weken oud. Schrijf je op bij ons in en wees zeker van je plek.

Ja. Als je met meerdere honden, wonende op hetzelfde adres, of met dezelfde hond meerdere cursussen in de week volgt, dan krijg je 10% korting op de tweede cursus.

Zo kom je goed voorbereid op de les: 

  • Geef je hond voor aanvang van de cursus niet te eten. We belonen goed gedrag in de les met wat lekkers. Als je hond net gegeten heeft is de motivatie om op te letten weg.
  • Laat je hond voorafgaand aan de les goed uit.
  • Voorzie je hond van een halsband of tuig. Slip- en wurgkettingen zijn niet toegestaan.
  • Gebruik een riem van maximaal 2 meter. Tijdens de les gebruiken we geen uitrollijn. 
  • Stop een handjevol kleine snacks of voertjes in je jas- of broekzak, om te belonen.
  • Neem een speeltje, touw, balletje aan een lijntje, beestje, etc. ZONDER geluid mee. 
  • Neem een kleedje voor je hond mee, om op te liggen. 

Let op: wanneer je voor het eerst met je pup bij ons komt, moet je bij de eerste les het vaccinatieboekje meenemen.  

Elke cursus bij Hondenclub het Warme Warmt omvat 10 lessen van 45 tot max 60 minuten.

Wij kiezen er bewust voor cursisten met hun hond door te laten stromen naar de volgende cursus wanneer ze er aan toe zijn. En dus niet pas na het slagen voor een examen. 

Voor wie dat wil is examen doen wel mogelijk.

Cursusgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Het is mogelijk het cursusgeld in twee termijnen te betalen, je betaalt dan wel € 2,50 extra administratiekosten. De eerste termijn van € 67,50 dient voor de eerste les te zijn voldaan, de tweede termijn van € 55 vóór de vijfde les.

Locatie (2)

Op het terrein van de trainingslocatie in Elahuizen – Trophorne 3, 8581MZ Elahuizen  – is voldoende parkeergelegenheid.

Onze indoor trainingslocatie vind je in Elahuizen – Trophorne 3
8581MZ Elahuizen 

De piste is bedekt met zand en volledig omheind. We beschikken over diverse trainingstoestellen. Er is ruimte voor toeschouwers en een kop koffie na de les.

Menu