Hierom is trainen met je hond belangrijk

Een hond die niets te doen heeft gaat zich al gauw vervelen. En vanuit verveling ontstaat dikwijls probleemgedrag. Hoe dit komt? Honden zijn vroeger gefokt met een functie. Oftewel: honden hadden een duidelijke taak en rol in ons leven. Dit zie je terug in de rastypische (gedrags)kenmerken.

We onderscheiden de vee-drijvende rassen, de jachthonden, de speurhonden, de reddingshonden en de kuddebewakers. Allen doen ze maar wat graag waarvoor ze van origine gefokt zijn.

Omdat honden in on huidige leven vaak een andere rol spelen moeten we als baas verder kijken. Juist om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Honden willen heel graag samenwerken en samen dingen doen. Doe je dit niet dan voelt je hond zich een werkeloos zieltje en dat is erg sneu.

Door samen van alles te ondernemen, samen te genieten, samen te werken ontstaat er een geweldige band. Waardoor gehoorzamen heel makkelijk wordt. Train je niet met je hond en vraag je niks van hem dan krijg je dit zeker terug, je hond zal dan niet of nauwelijks naar je luisteren.

Juist het samen dingen doen, ontdekken, ervaren, belonen, begrenzen en hierin blijvend investeren geeft jarenlang een trouw maatje naast je. In onze lessen begeleiden we je in dit proces. Zodat jullie samen een toekomst vol plezier kunnen beleven.

 

Hierom is trainen met je hond belangrijk

Menu