Hondenclub Het Warme Hart: dé hondenschool van Zuidwest-Friesland

Zoek je een hondenschool in Zuidwest-Friesland om plezier te maken met je hond en een hechte band te smeden met je maatje? Dan ben je bij Het Warme Hart in Elahuizen honderd procent aan het juiste adres: onze ervaren trainers staan te kwispe… ehh, te tráppelen om met jou en je beste vriend aan de slag te gaan.

De fijnste hondenschool van Friesland

Veel van onze cursisten noemen Het Warme Hart de fijnste hondenschool van Friesland. En zij kunnen het weten, want het komt regelmatig voor dat onze cursisten eerst bij een andere hondenschool hebben gelest. En het komt óók regelmatig voor dat cursisten veel langer blijven hangen dan ze aanvankelijk van plan waren, zoals Afke:

‘Ik zou alleen de puppy-cursus gaan doen, maar ben nu al met Gehoorzaamheid B bezig en ik weet zeker dat ik Gehoorzaamheid C ook ga volgen.’
cursist Afke

Een ontspannen aanpak

Wat ons onderscheidt van andere hondenscholen in Friesland, is vooral onze ontspannen aanpak: bij ons hoef je het niet perfect te doen. We leiden namelijk geen hypergefocuste politiehonden op, maar vriendelijke huishonden. De nadruk ligt op wederzijds begrip en waardering, zodat er tussen jou en je maatje een natuurlijk evenwicht ontstaat.

Positief omgaan met het gedrag van je hond

Nu klinkt ‘wederzijds begrip’ natuurlijk heel leuk en aardig, maar in de praktijk is het voor veel honden en hun baasjes nog best lastig om elkaar goed te leren begrijpen. Daarom leren we je bij onze hondenschool om elkaars signalen te lezen, goed gedrag te belonen en duidelijk te zijn in de communicatie.

‘Door Alinda snap ik veel beter wat mijn hond me met zijn lichaamstaal allemaal vertelt. En daardoor vind ik het nu nóg leuker om met hem samen te werken.’
– cursist Mitchel

We behoeden je voor fouten die zelfs de meest doorgewinterde baasjes ongemerkt maken, en leren je om altijd positief om te gaan met het gedrag van je hond – óók als hij even niet luistert. Zo wordt jullie band elke week een beetje hechter en zul je zien dat je maatje na een tijdje aan een half woord al genoeg heeft. Echt waar.

Trainen met respect en plezier

Bij Het Warme Hart geven we les in de vorm van groepslessen en een-op-een-sessies (bijvoorbeeld als je een specifieke vraag hebt). En of je nou start met de puppycursus of juist aanhaakt bij agility, de rode draad in al onze lessen gaat over respect én plezier. Het is wat ons betreft namelijk een feestje om je hond te trainen, en dat mag hij merken ook. J

‘Wat ik vooral heel prettig vind is dat honden voor het trainen eerst mogen spelen en alle nieuwe geurtjes weer mogen verkennen. Daardoor zijn ze tijdens het trainen veel minder snel afgeleid.’
– cursist Melissa

We behoeden je voor fouten die zelfs de meest doorgewinterde baasjes ongemerkt maken, en leren je om altijd positief om te gaan met het gedrag van je hond – óók als hij even niet luistert. Zo wordt jullie band elke week een beetje hechter en zul je zien dat je maatje na een tijdje aan een half woord al genoeg heeft. Echt waar.

Over de hondenschool

Hondenclub Het Warme Hart wordt gerund door oprichter Alinda en haar drie trainers Mandy, Hielkje en Melissa. Cursisten omschrijven Alinda als liefdevol, humoristisch, recht door zee en iemand die het (warme) hart op de juiste plek heeft.

‘Alinda kijkt echt naar je hond. Ze ziet de persoonlijkheid van de hond, niet alleen door de raskenmerken uit haar hoofd te kennen, maar vooral door het dier goed te observeren en aan te voelen.’
– cursist Marieke

Ook buiten de lessen om kun je Alinda altijd appen met vragen als je ergens tegen aanloopt. Dus zoek je nog een hondenschool in Friesland? Stuur gerust een mail of appje, dan kijken we samen hoe we jou en je maatje het beste kunnen helpen.

Menu