Samen happy zijn

Hondenclub het Warme Hart wil dat jouw hond zich ontpopt tot een gezellige huishond. Een maatje voor het hele gezin wordt én je beste vriend. We behoeden je voor fouten, die ieder baasje ongemerkt maakt.

Zowel baas als hond begeleiden en coachen we bij elke stap van het proces. Natuurlijk houden we daarbij rekening met jullie karakters, wensen en eigenschappen.

We werken vooral op basis van plezier: samen happy zijn!

Elkaar leren begrijpen

In onze lessen leren we baasjes de taal van hun hond te verstaan. Honden communiceren nu eenmaal anders dan wij. Zij gebruiken hun hele lichaam, de stand van hun oren, ogen, staart…

Dus zijn we alert op de signalen die de hond geeft. Wat doet zijn neus, hoe is zijn houding, geeft hij een blaf of grom… En wat vertelt de hond hier mee?

Andersom leert de hond gaandeweg reageren op jouw lichaamstaal, je verbale en visuele instructies. Je zult merken dat je hond dit al vlug onder de knie heeft. En jijzelf misschien nog wel het hardst moet werken. Maar, pas op. In je enthousiasme kun je soms ook te snel gaan.

Honden zijn slim, maar leren in kleine stapjes. We helpen je graag om op het juiste moment het juiste te doen.

Elkaar leren begrijpen zorgt voor wederzijds begrip en een super relatie tussen jou en je hond.

Blijven uitdagen

Geen mens is gelijk en dit geldt ook voor de hond. Elk hebben we ons eigen karakter en worden we gevormd door ervaringen in het leven. Bij honden spelen bovendien de rasspecifieke eigenschappen.

De meeste honden zijn van oudsher gefokt met een functie. Niets doen leidt tot verveling en een ongelukkige huisdier, dat op den duur vaak probleemgedrag vertoont.

Raskennis is nodig om mede te bepalen wat je hond nodig heeft. In onze verschillende cursussen en workshops leren we je hoe je jouw viervoeter kunt blijven uitdagen en happy houdt.

Menu