Achtergrond

Ik ben een mensenmens met een passie voor honden; die twee samenbrengen is mijn missie. Ik vind het mooi om mensen te laten zien dat het belangrijk is om door middel van vertrouwen een stabiele band met je hond op te bouwen. Een hond kan er namelijk alleen maar op vertrouwen dat zijn baas het beste met hem voorheeft.

Onze hond Floyd is een herder-mix, geboren op 12 september 2018. We hebben hem van pup af aan in huis en ik vind hem een ware komiek. Hij is heel trouw, kan altijd grappig uit de hoek komen en is een echte werkhond. Hij is een goedzak en gek op mensen. Toen hij vier maanden oud was, zijn we bij Hondenclub Het Warme Hart begonnen met de puppycursus. Daarna hebben we de cursussen Bewust samenwerken A, B, C en D gevolgd en nu doen we mee aan de behendigheidslessen.

Ik had al vrij snel doordat Floyd het erg leuk vindt om dingen uit de lucht op te vangen; wat ik ook gooi, hij vangt het. Daardoor ben ik terechtgekomen in de wereld van Dogfrisbee en dat vindt Floyd het fantastisch: we zijn er fanatiek mee aan het trainen en doen ook mee aan wedstrijden. Mede door het frisbeeën is onze andere hond op ons pad gekomen, een bordercollie die Vera heet. Vera is geboren op 9 mei 2021 en een echte spring-in-’t-veld: vrolijk, enthousiast, speels en een harde werker. Ook met Vera ben ik fanatiek bezig in de frisbeesport.

Tijdens de lessen die ik bij Alinda heb gevolgd met Floyd heb ik veel geleerd over het lezen van je hond, het kijken naar wat je hond je laat zien in zijn lichaamstaal en daar op de juiste manier op inspelen. Daarnaast vind ik het geweldig om mensen enthousiast te krijgen voor de frisbeesport; ik geef er ook les in op de hondenclub.

Opleidingen en ervaring

Waar Wat Wanneer
PawFive EHBO bij honden 2021
Kynotrain Kynologisch instructeur/coach 2022
Fly 'm High Module 1 van de instructeursopleiding tot frisbee-instructeur 2022

Menu