Achtergrond

Onze eerste hond was een bouvier van 2,5 jaar, uit het asiel. Voor ons was het een superhond, maar buiten was ze niet altijd even aardig. Ze wantrouwde mensen en kon niet overweg met andere honden. Ik heb intensief met haar getraind, volgde privélessen, meerdere cursussen en leerde hoe ik met haar om moest gaan. Toch hielden we ook altijd een beetje strijd, bijvoorbeeld bij het passeren van andere honden op straat.
Na 1 jaar namen we er een bouvier pup bij. Vele uren wandelen, spelen, fietsen, dollen en vooral liefhebben volgden. Gehoorzamen op commando konden ze allebei als de beste. Er kwam nóg een hond in huis: een Ierse Terrier. Het was een kwispelende boel. Maar op een dag ging het ineens mis: de twee teven raakten met elkaar in gevecht. We schrokken, grepen onmiddellijk in en haalden de honden uit elkaar. Maar daarmee verstoorden we ook het evenwicht en ontstond er oplopende spanning tussen de honden.
De situatie werd onhoudbaar en we zagen ons gedwongen een van de honden na enige tijd te herplaatsen. Hartverscheurend! En, wat was ik boos op mezelf. Hoe kon het zo zijn misgegaan na al mijn trainingen en goede bedoelingen? Toen kwam het boek “De vrouw die naar honden luistert” van Jan Fennel op mijn pad. Huilend heb ik het uitgelezen. Ik begreep dat ik mijn eerste bouvier door mijn ingrijpen onbewust een zorgplicht had gegeven, wat zij totaal niet aankon. Mijn ‘allesie’ ervoer daardoor de hoogste vorm van stress. En dit terwijl ik alleen het beste voor al mijn honden wilde…
Op dat moment besloot ik meer te willen leren over honden en meldde mezelf aan bij de instructeurscursus van Martin Gaus. Dat dit alles zou in 2010 leiden tot mijn eigen hondenclub, Hondenclub Koudum in Friesland, iets wat ik toen nooit had durven dromen 😉
In 2020, na 10 haar Hondenclub Koudum geheten te hebben, hebben we onze naam veranderd naar Hondenclub het Warme Hart, voor jou en je beste vriend. Een nieuwe naam die toch vertrouwd voelt én onze filosofie eer aan doet!

Opleidingen en ervaring

Als hondeneigenaar was ik al jaren te vinden op het trainingsveld bij verschillende hondenscholen. Ook was ik gedurende 5 jaar bestuurslid van een grote kynologenvereniging in Nieuwegein. In 2007 besloot ik me te gaan professionaliseren in het trainen van honden:

Waar Wat Wanneer
Martin Gaus Kynologisch instructeur I 2007
Martin Gaus Kynologisch instructeur II  2007
Martin Gaus Clickertraining voor instructeurs 2007
Kynologisch gedragscentrum  Impulscontrole workshop 2013
Kynocademy  Kynologisch instructeur III 2013
Kynocademy  Probleemgedrag bij honden 2013
Actief met inzicht Actief met je hond in het bos 2014
Annorlunda Lesgeven op de hondenschool, het kan anders 2015
Actief met inzicht Observeren in de basis 2015
Actief met inzicht Balans en coördinatie met inzicht 2015
Actief met inzicht Anatomie & gangwerk 2015
Hersenwerk voor honden Begeleider hersenwerk voor honden 2016
Opleidingscentrum Delphi Impuls controle basis voor instructeurs 2016
Opleidingscentrum Delphi Impuls controle samenwerken instructeurs 2016
Afuk Praat mar Raak 2017
Nadac hoopers Nederland Beginners basis voor instructeurs 2017
KynoSophia Zen cursus 2019
Dogs in Shape Voeding 2019
Annorlunda Het hondenschool instructeurs congres 2020 2020
APDT Dog trainers confrence 2020 2020
Opleidingscentr. Happy Tails Gedragstherapie 2021
Dogs talk Workshop concept trainen bij je hondenschool 2021
Pawfive Workshop EHBO voor honden 2021

Menu