Over Alinda

Wie, wat waar
Hoi! Ik ben Alinda en ik woon samen met mijn man Michel en zoon Tycho in Koudum. Een leuk dorp dat zich profileert als het warme hart van de Zuidwesthoek.

Mijn honden
Ik heb al 26 jaar honden in huis. Op dit moment genieten we alweer enige tijd van Border Collies Sjaakie en Muoike, broer en zus. We noemen ze ons gouden duo. Wat zijn deze twee leuk, lief, aanhankelijk, trouw én gehoorzaam.

Mijn missie
Met mijn hondenschool hoop ik mensen te behoeden voor het maken van dezelfde fouten die ik vroeger gemaakt heb met mijn eigen honden (want eerlijk is eerlijk: voordat ik hondentrainer werd ging het bij ons thuis eerst flink mis).

Lees meer

Over Donna

Wie, wat waar
Mijn naam is Donna van der Gragt. In 2018 heb ik de kynologisch (honden) instructeur opleiding gedaan bij opleidingscentrum Happytails en in het voorjaar van 2019 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen!

Mijn hond
Peach is mijn Engelse Cocker Spaniel, geboren in november 2018. Omdat ze erg blij wordt van mensen, met name kinderen, goed mensen aanvoelt en een hoop kan hebben ben ik met haar de opleiding tot Therapiehond gaan doen. Ze is daar getest en met vlag en wimpel geslaagd.

Mijn missie
Mijn passie is om mens, dier en omgeving dichter bij elkaar te brengen. Vanuit mijn liefde voor dieren en natuur ben ik educatie gaan doen en kwam ik erachter dat ik lesgeven ontzettend leuk vind. Omdat ik meer wilde gaan lesgeven heb ik een opleiding gedaan tot honden instructeur en geef twee avonden in de week les bij hondenschool Het Warme Hart.

Lees meer…

Over Mandy

Wie, wat waar
Hoi! Ik ben Mandy de Boer 24 jaar en ik woon in Hemelum. Daar woon ik samen met mijn vriend, hond en kat. Van jongs af aan heb ik al een grote interesse en liefde voor dieren gehad. Ik heb dan ook de opleiding dierenmanagement afgerond en werk nu bij een dierenwinkel. 

Mijn honden
Ik geniet ervan om leuke dingen te ondernemen met mijn nu 7-jarige hond en samen met hem te trainen en te ontdekken. We hebben hem van pup af aan. Het is een erg onzeker/gevoelig hondje waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Inmiddels hebben we een sterke band.

Mijn missie
Ik hou van dieren en vind het super om mensen te begeleiden. Dus het is onwijs leuk dat ik mag assisteren bij de lessen van Hondenclub het Warme Hart. Ik streef ernaar dat hond en baas zich tijdens de cursus samen ontwikkelen, plezier hebben en dat hun onderlinge band groeit. Er is niets mooiers dan daar een steentje aan bijdragen!

Over Melissa

Wie, wat waar
Hoi! Ik ben Melissa Witteman, 29 jaar en ik woon samen met mijn vriend in het mooie watersportdorp Heeg. Met 1 hond, 2 katten en 2 konijnen is het bij ons thuis een gezellige beestenboel.

Mijn hond
Onze hond Floyd is een herder-mix geboren op 12 september 2018. We hebben hem vanaf pup af aan in huis en ik vind hem een ware komiek. Hij is heel trouw, kan altijd grappig uit de hoek komen en is een echte werkhond. Hij is een goedzak en gek op mensen. Andere honden vindt hij aan het begin even spannend, maar als hij eenmaal rustig kennis heeft kunnen maken is hij altijd in voor een speelpartij. Toen Floyd 4 maanden was zijn wij terecht gekomen bij Hondenclub het Warme Hart en hier begonnen met de puppycursus. Vervolgens hebben wij de bewust samenwerken A,B,C en D cursussen gevolgd en momenteel doen wij mee aan de behendigheid lessen bij de club. Ik had bij Floyd vrij snel doordat hij het erg leuk vindt om dingen uit de lucht op te vangen, wat ik ook gooi…. hij vangt het. Hierdoor ben ik terecht gekomen in de wereld van Dogfrisbee. Floyd vindt dit fantastisch en we zijn hier dus veel mee aan het trainen. Daarnaast ben ik deze sport nu ook aan het coachen aan Tycho (de zoon van eigenaresse Alinda) met hun 2 honden. De planning is om dit in de toekomst ook aan cursisten aan te bieden.

Mijn missie
Ik ben een mensen mens met een passie voor honden, deze 2 samenbrengen is mijn missie. Ik vind het mooi om mensen te laten zien dat het belangrijk is om een stabiele band met je hond op te bouwen door middel van vertrouwen. Een hond kan er namelijk alleen maar op vertrouwen dat zijn baas het beste met hem voor heeft. Tijdens de lessen die ik bij Alinda heb gevolgd met Floyd heb ik erg veel geleerd over het lezen van je hond, het kijken naar wat je hond je laat zien in zijn lichaamstaal en hier op de juiste manier op inspelen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik bij de lessen van Hondenclub het Warme Hart mag gaan assisteren en kan niet wachten om me verder te ontwikkelen als instructeur.

Met een warm hart

Wij staan voor je klaar!

Menu