Dit is haar dan: Malou, anderhalf jaar oud, geboren in Bulgarije. Toen ze in augustus 2014 bij ons in Lemmer kwam wonen had ze al een hele reis achter de rug.

Ze sprong over de vensterbanken, poepte en pieste in huis, slikte haar hele bak met brokken in een keer door maar at ook schoenen, knijpers, kussens en gordijnen…..

Pffff hoe ga ik die in het gareel krijgen dacht ik na de eerste week. Ik had alle hulplijnen die ik kon vinden ingeschakeld; de dierenarts, een hondengedragsdeskundige en iedereen waarvan ik dacht dat hij of zij me kon helpen dit onaangepaste projectiel een beetje beter te begrijpen. We gingen ook samen op school, naar een zogenaamde puppycursus (ze was inmiddels 6 maanden maar kon minder dan haar klasgenoten van 12 weken).

Tijdens de les zat ik netjes op een stoel te wachten op onze beurt (Malou zat voor mij op de grond naar alles te blaffen wat langs kwam). Die beurt was in 3 minuten voorbij waarna het wachten weer begon. Tot ik een buurvrouw met hond(en) tegen kwam. Ik vertelde haar mijn cursuservaringen met Malou. Ze vroeg me een keer mee te gaan naar Hondenclub Koudum. Ze verzekerde me ervan dat ik niet op een stoel hoefde te zitten en dat Malou de hele les in beweging zou zijn (en ik dus ook).
Het was een warm bad! De baasjes krijgen eerst een bakje koffie, kunnen ervaringen met elkaar delen, en de honden mogen lekker spelen en snuffelen. Super! Malou luisterde nog steeds niet maar ik voelde me in ieder geval thuis, en zij ook.
Inmiddels ben ik een kleine 6 maanden verder en zo blij! Malou loopt los tussen de andere honden, en doet zowaar haar best mijn aanwijzingen op te volgen. Als ze me niet begrijpt dan ligt dat vaker aan mij dan aan haar heb ik geleerd. Wat een verschil met die rondrazende neuroot die ik half april voor de eerste keer mee op les nam. Alinda, veel dank voor alle leuke lessen en goede tips! Ik heb geleerd wat er nodig is om een “lijntje” met je hond te hebben zonder dat ze er daadwerkelijk een om heeft.

We blijven trouw naar je lessen komen want naast dat het heel leuk is leren we nog steeds nieuwe dingen over Malou, maar ook over mij; haar trotse baas!
Groetjes van Malou en Christel uit Lemmer
april 2015 – heden

Christel met Malou

Menu