Wij zijn met onze Duitse Herder Jara begonnen met lessen bij hondenschool Koudum sinds ze een puppy was (ze is nu bijna 4,5 jaar oud) en komen nog steeds iedere week om met haar de verschillende oefeningen te doen die haar (en ons) uitdagen.

We gaan altijd met veel plezier naar de lessen, omdat de sfeer ontspannen is, de oefeningen altijd variëren en het super gezellig is! We hebben veel verschillende groepen gehad waar we in lessen,  maar het klikt altijd; zowel met de honden als de baasjes, omdat de groepjes met zorg worden samengesteld. Alinda heeft enorm veel kennis van alle rassen en bijhorende gedragingen, niveaus van de honden en kan haar aandacht goed verdelen zodat iedereen ook voldoende informatie/aandacht krijgt die ze nodig hebben.

Zo hebben wij ook eens een privéles van haar gekregen, toen Jara niet goed naast wilde lopen, omdat ze óf steeds vooruit wilde (veel trekken aan haar riem), óf met haar neus op de grond geplakt de hele wandeling volhield. We hebben toen een ochtend gewerkt aan ontspanning van de hond (met rust de deur uit), iedere keer stilstaan of teruglopen wanneer Jara vooruit wilde en belonen op het moment dat het goed ging, en zorgen dat de aandacht van de hond bij ons lag en niet de omgeving. Nu doet Jara het super goed en loopt ze (bijna altijd) naast 😉

Lessen bij de hondenschool en Alinda zijn een feestje! De hond leert enorm veel en is superleuk om te zien hoe enthousiast alle honden zijn en iedere keer weer leren. Wij hebben zelf ook enorm veel geleerd (en doen we iedere keer weer) en zijn daarin zelf ook gegroeid, waardoor we merken dat we echt goed contact met Jara hebben en we haar, en zij ons, goed aanvoelt!

Juni 2016 – heden

Gerben en Josina met Jara

Menu