Puppycursus

Voor wie?

Voor elke pup tussen de 9 en 20 weken oud – en zijn baasje

Cursusomvang: 

10 groepslessen van 45-60 minuten

Wat leer je: 

Hoe om te gaan met je pup, de basis van gehoorzaamheid en socialisatie

Voorwaarde: 

Je pup is volgens voorschrift gevaccineerd (kennelhoest verplicht)

Een nieuwe vriend!

Je hebt net een pup in huis of bent van plan dit binnenkort te doen en wilt een gehoorzame hond die voor de rest van zijn leven je beste vriend blijft. 

Ons advies? Begin zo vroeg mogelijk met de opvoeding van je pup!

Dit is waarom een puppycursus volgen verstandig is

De belangrijkste periode in het leven van een hond ligt tussen de 8 en 12 weken: de  inprentingsperiode. Hier leert een pup heel snel wat goed of slecht is. Dat noemen we socialiseren. 

Binnen de inprentingsperiode moet de pup uitgebreid kennis maken met alles wat wij in het dagelijks leven als normaal ervaren. Denk aan: verkeer, vreemde mensen, spelende kinderen, andere honden, verzorging, vreemde geluiden, de dierenarts, etc. Als een pup leert dat dit allemaal normaal is, zal hij er ook als volwassen hond geen problemen mee hebben.

Maar dat is nog niet alles… Je pup moet op jonge leeftijd ook leren luisteren, netjes aan de lijn lopen en zindelijk worden. Hij mag niet over attent worden op zijn etensbak en moet betrouwbaar zijn in de aanwezigheid van kinderen. Er valt een hoop te leren! En dat allemaal bij voorkeur op een vrolijke, speelse manier…

Precies! Daar kun je vast wat hulp bij gebruiken. Dus hebben we speciaal voor kersverse pupeigenaren onze 10-weekse puppycursus ontwikkeld, met de belangrijkste ingrediënten voor een goede start. 

Een fijne hond begint bij de basis

Jong geleerd is oud gedaan. Maar vergis je niet, een puppycursus is nog geen gehoorzaamheidscursus. Binnen de cursus ligt de nadruk op het socialiseren van de hond en het leren begrijpen van de taal die je hond spreekt én verstaat. 

In de cursus leer je over het gedrag van een jonge hond en hoe je zijn natuurlijke instincten zoals zindelijkheid kunt sturen. In de groep ontmoet je hond andere puppy’s en is naast de oefeningen gelegenheid tot spel. Hier leren de honden ook van. En ja, ook de baasjes vinden het vaak fijn hun ervaringen met een jonge hond in huis te delen. 

Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘hier’ en het netjes ‘naast’ lopen. We doen veel (balans)oefeningen die je pup vertrouwen geven in zijn eigen lijf. Het klinkt misschien gek, maar in het begin hebben pups niet door dat ze ook nog achterpootjes hebben 😉 Na afronding van de puppycursus (10 weken) kan je meestal direct doorstromen naar de vervolgcursus Bewust Samenwerken.

Wanneer beginnen met een puppycursus

Zodra je pup zijn tweede enting heeft gehad en eerst een week bij jou thuis heeft kunnen aarden ben je welkom in de les. Meestal is de pup dan 9 á 10 weken oud. 

Let op: wanneer je voor het eerst met je pup bij ons komt, moet je het vaccinatieboekje meenemen. 

Gun jezelf en je pup de beste start van jullie vriendschap

Menu