Behendigheid / Agility

Voor wie?

Voor baasjes die sportief willen samenwerken met hun hond

Cursusomvang: 

Een pakket van 10 groepslessen (45-60 minuten/keer)

Wat leer je: 

Hoe je hond veilig en juist het parcours aflegt, het positief coachen van je hond 

Voorwaarde: 

Je hond is er qua leeftijd en gezondheid aan toe (overleg bij twijfel met ons)
Je hond mag geen agressie vertonen naar andere honden

Agility is voor zowel hond als geleider een inspannende bezigheid, waar beiden een hoop plezier aan kunnen beleven. 

De trainingen hebben een positieve insteek. De hond wordt altijd beloond! Zo creëren we een vrolijke hond die met plezier met je wil samenwerken. 

Wanneer kan je de cursus Behendigheid doen?

Bij Hondenclub het Warme Hart kan elke combinatie, ongeacht wat voor soort hond het is, meedoen aan de cursus behendigheid. Mits het de gezondheid van de hond niet schaadt.

De cursus kost veel fysieke inspanning van de hond. Daarom mag je pas met deze sport beginnen op het moment dat de hond volgroeid is en al zijn spieren en pezen goed ontwikkeld zijn. Dit betekent voor de kleinere hondjes dat ze minimaal één jaar oud moeten zijn, en voor de grotere honden anderhalf tot soms wel twee jaar. 

Opbouw van de cursus

Veiligheid staat bij behendigheid voorop. Alle toestellen zijn zo geconstrueerd dat, mocht de hond iets verkeerd doen, hij niet geblesseerd kan raken. Het wedstrijdelement telt bij onze hondenclub het minst zwaar. We houden de focus op een goede relatie tussen hond en baas.

Bij de beginners gaat het om het aanleren van de verschillende toestellen, de hond zowel links als rechts lopend, en op deze manier redelijk vlot een eenvoudig parcours te kunnen lopen.

Bij de gevorderden leggen we meer de nadruk op het wisselen voor of achter de toestellen en het vooruit sturen. In deze fase leert je hond het parcours meer zelfstandig en vlotter af te werken. 

Zowel bij de beginners als bij de gevorderden wordt de cursus afgesloten met een examen, bestaande uit twee parcoursen waarvan er één goed gelopen moeten worden.

Blijf fit en beleef eindeloos plezier met je hond.

Dit zeggen onze klanten:

Menu